Vampyyrit Vapriikissa, Dracula

16.2.2019 lähdin perheen kanssa Vapriikkiin, joka sijaitsee Tampereella. Näyttely jota menimme katsomaan oli vampyyri aiheinen. Siellä kerrottiin mm. vampyyrien historiasta, Van Helsingistä, Bram Stokerista, ja Vlad seivästäjästä.🦇

Vampyyrit ovat aina kiehtoneet ihmisiä ja rukkineet mielikuvitusta. Nykyään vampyyrit ovat suosituimpia kuin koskaan. Dracula- vampyyrit Vapriikissa -näyttely selvittää näihin pelättyihin verenimijöihin liittyvää taikauskoa, ilmiön juuria ja historiaa. Näyttely esittelee vampyyreitä kirjallisuudessa, elokuvissa ja populaarikulttuurissa.  〜Vapriikin infoläpykästä
                                                                 
Vlad seivästäjää kuvaavat tarrat lasiovissa

Fiktiivisen kreivi Draculan historialliseksi esikuvaksi mainitaaan usein virheellisesti Vlad Seivästäjä. Todellisuudessa  Bram Stoker ei juuri tiennyt hänestä mitään.

Minä ja siskoni😆

Vampyyriuskon taustalta löytyvät kuitenkin luonnolliset, tosin hieman pelottavat, kuoleman jälkeiseen ruumiin hajoamisprosessiin liittyvät ilmiöt. Erilaisten kaasujen purkautuminen ja sisäelimien tuhoutuminen saattoivat aiheuttaa erilaisa ääniä, liikkeitä tai esimerkiksi veren purkautumista suuhun.


Vampyyrien uskottiin voivan ottaa eläimen hahmon. Ne kykenivät muuttumaan koiriksi, vasikoiksi, sioiksi, lepakoiksi ja myös suiksi tai pöllöiksi. Balkanilaisessa kansantaruissa vampyyrit saattoivat muutua myös perhosiksi. Faktaa on  että perhoset todellakin voivat juoda verta.














Kommentit

Suositut tekstit