Lolita muoti


Lolita

Mitä on lolita muoti?

Lolita (ロリータ・ファッション rorīta fasshon) on japanilainen katutyyli, joka on yleistynyt 2000-luvulla myös länsimaissa. Tyyli pohjautuu viktoriaanisen ja edvardiaanisen ajan pukeutumiseen ottaen vaikutuksia myös rokokoosta. Tyyli on suositumpaa nuorten tyttöjen ja naisten keskuudessa, mutta siihen pukeuvat myös miehetkin inspiroituen useimmiten poikatyyleistä. Yleisimmät lolitan lukuisista alatyyleistä ovat gothic lolita, sweet lolita ja classic lolita.
-Wikipedia: Lolita muoti 


Ei se siihen kirjaan liity ollenkaan

Sana "Lolita" lolita muodissa usein virheellisesti yhdistetään saman nimiseen Vladimir Nabokovin kirjoittamaan kirjaan. Näillä kahdella lolitalla ei siis ole mitään muuta yhteistä, kuin nimi.


Lolita muodin synnystä syvemmin

Lolita muoti alkoi kehittymään 1990 ja 2000-lukujen paikkeilla japanissa. Kuten edellä mainittu, tyyli ottaa inspiraatiota viktoriaanisesta englannista ja rokokoo ranskasta.

1997-1998 Harajukun shoppailu alue suljettiin autoliikeenteeltä sunnuntaisin, mikä johti vuorovaikutuksen lisääntymiseen jalankulkijoiden keskuudessa. Kun brändit, kuten Pink House (1973), Milk (1970) ja Angelic pretty (1979) alkoivat myymään söpöjä vaatteita, alkoi tuntemamme lolita muoti kehittymään.

Lolita termi nähtiin ensimmäistä kertaa Ryukou Tsushin syyskuun 1987 muotilehdessä. Pian tämän jälkeen brändit, kuten Baby The Stars Shine Bright (1988), Metamorphose temps de fille (1993) monta muuta syntyivät. 1990-luvulla lolitasta tuli hyväksytympää sen synnyinmaassa, japanissa,Visual Kei bändien ansiosta. Mm.bändit, kuten Malize Maizer tullessa suositummiksi. Bändien jäsenet alkoivat yliampuvampiin vaatteisiin, ja fanit seurasivat heitä.

Näihin aikoihin japanissa elettiin läpi ekonomista masennusta, jonka seurauksena vaihtoehto muoti sai lisää suosiota nuorten keskuudessa. Kuten Gyaru, Visual Kei, Decora ja Lolita. Lolita tyyli levisi nopeasti Kansai alueelta Tokioon.


Tärkeää!

Lolita muoti on tapa kapinoida naisten yliseksuaalisointia vastaan. Tyyli on hyper femininen ja näyttävä. Kaikki ihmiset ketkä pukeutuvat erilailla, kuin muut eivät kerjää huomiota. He yksinkertaisesti haluavat ilmaista itseään vaatteiden ja asusteiden kautta. Jos siis lolita muoti näyttää etovalta sinulle, on selvää, että et pysty hyväksymään sinulle normaalista poikkeavaa.
Oma asukokoinausuus


Lolita Kulttuuri

Lolita yhteisöllä on usein kokouksia esim. puistoissa tai kahviloissa. On myös yhden-kahden päivän tapahtumia, joissa on myynti kojuja ja ohjelmaa. Toisella päivällä joskus järjestetään tee-kutsut, joihin usein on kutsuttu kunniavieras. Suomessa Lolita tapahtumia organisoi Hellocon RY. Seuraava kahden päivän tapahtuma suomessa järjestetään 20-21.2.2021.

Lolitan anatomia



Eri lolita tyylejä

Muutamia esimerkkejä, tyylejä on monta muutakin!


Kommentit

Suositut tekstit